مقدمه:

برای کپور، دانه فرآوری نشده تایگرنات معشوقی مرگبار است. اما وقتی فرآوری  درست و دقیق انجام شده باشد این عاشق و معشوق به هم رسیده و حاصل آن صید  ماهی های فراوان برای ماست. پس در اولین قدم فرآوری دانه های تایگرنات را باید انجام دهیم. در ساخت بویله مانستر تایگرنات علاوه بر مرحله فرآوری باید از پروسه تخمیر هم نهایت استفاده را ببریم.  برای خواندن روش ساخت یکی از بویله های برتر دنیای کپورگیری با ما همراه  باشید.  



فرآوری دانه تایگرناتس:

قبل از هر چیزی باید بگویم برای ساخت این بویله باید 200 گرم پودر تایگرناتس تخمیری داشته باشیم. پس ابتدا مراحل ساخت این پودر را با هم مرور میکنیم.

مراحل:
ساخت پودر تایگرناتس تخمیری

یک: ۲۰۰ گرم تایگر نات ریز را انتخاب میکنیم و در ظرفی مناسب میریزیم، روی آن آب میریزیم تا کاملا غرق باشد.

تایگر نات ریز انتخاب میکنیم چون در آخر مراحل پودر می‌شوند و بزرگ و کوچک آنها مهم نیست

(فقط بطری آب آشامیدنی ، آب لوله کشی به علت شیوع ویروس کووید 19 مقدار بالایی کلر دارد)

دو: دانه ها به مدت ۴۸ ساعت در محلی با دمای معمولی خیس میخورد.

هر ۸ ساعت یکبار آب آنها را عوض میکنیم!

سه: بعد از گذشت مدت ۴۸ ساعت دانه را در قابلمه ریخته و روی اجاق گاز میگذاریم تا با همان آب بجوشد.

چهار: حدود دو الی چهار ساعت با شعله کم بجوشد تا کاملا نرم شوند.

پنج: بعد از گذشت زمان پخت و نرم شدن تایگر ها، آنها را درجایی با دمای اتاق میگذاریم تا خنک شوند. به محض برداشتن از روی اجاق به میزان ۲۰۰ گرم شکر قهوه ای و ۱۰۰ سی سی شیره ملاس به آن اضافه میکنیم و کاملا مخلوط میکنیم.

(دقت کنید تا حتما دانه ها نرم شده باشند)

شش: بعد از خنک شدن کامل آنها را در ظرفی در دار میریزیم و در آن را میبندیم و به مدت سه روز در جایی با دمای اتاق معمولی قرار میدهیم تا عمل تخمیر اتفاق بیوفتد.

نکته: درمراحل آخر آب دانه ها را جدا نمیکنیم و آب جدید به آنها اضافه نمیکنیم.

هفت: بعد از گذشت سه روز و اینکه مطمئن شدیم عمل تخمیر اتفاق افتاده است، نوبت جدا کردن آنها از آب خودش است. یک سبد را روی یک لگن بگذارید و دانه ها را روی سبد بریزید به طوری که آب آن در لگن بریزد.

(آب تایگرنات ها را نگه دارید.)

هشت: در این مرحله تایگرها را که هم نرم شدند و هم تخمیر شدند را با دست مخلوط کنید و به هر طریقی که میتوانید خشک کنید. با دستگاه میوه خشک کن این کار راحت انجام میشود.

(پهن کردن در آفتاب یا باد زدن با پنکه هم آنها را خشک میکند.)

نه: اگر مرحله خشک کردن تایگرها را با دستگاه میوه خشک کن انجام دهید، حدود 12 ساعت طول میکشد. پس از گذشت این زمان شما شاهد دانه های تایگرنات خشک شده ای هستید که به رنگ قهوه ای روشن هستند. در این مرحله شما آنها را در دستگاه آسیاب بریزید و کاملا آرد کنید.

(دستگاه آسیاب شما به هیچ وجه نباید داغ شود. آسیاب کردن را با فاصله های طولانی انجام دهید تا دستگاه خنک بماند.)

ده: بعد از آسیاب شدن همه دانه ها آنها را با حوصله الک کنید، دانه های سفت تر که آسیاب نشدند را از بقیه آرد ها جدا کنید و مجدد آسیاب کنید.

آرد تایگرنات تخمیری شما آماده است.

پس از مشاهده این آرد متوجه برتری آن خواهید شد.

ساخت بویله مانستر تایگر ناتس

افزودنی های پودری

-سمولینا ۲۰۰ گرم

-آرد ذرت ۲۰۰ گرم

-آرد سویا ۱۰۰ گرم

-غذای پرنده ۱۰۰ گرم

-پودر تایگرناتس تخمیری ۲۰۰ گرم

-کلسیم کازئین ۵۰ گرم

-پودر ماهی ساردین ۵۰ گرم

-پودر گلوتن ذرت (سی اس ال) ۵۰ گرم

-عصاره مخمر ۵ گرم

-آلبومین 40 گرم

آسپارتام ۴ گرم

بتائین ۳ گرم

آمینو کامپوند ۴ گرم

- پتاسیم سوربات ۷ گرم

افزودنی های مایع:

-تخم مرغ ۷ عدد

-شیره ملاس ۳۰ میلی لیتر

-روغن شاهدانه ۳۰ میلی لیتر

-آب دانه های تایگر ناتس ۳۰ میلی لیتر

-فلیور تایگر ناتس ۱۰ میلی لیتر

اگر داشتید

مرحله ساخت

تمام افزودنیهای پودری به غیر از شیرین کننده و نگه دارنده را با هم مخلوط میکنیم و کاملا با هم ترکیب میکنیم. آنها را در جایی با دمای معمولی اتاق قرار میدهیم تا کمی با هم همگن بشوند. سپس افزودنی های مایع را با هم مخلوط میکنیم و هم میزنیم. مخلوط کردن زیاد، لازم نیست.

شیرین کننده و نگه دارنده (ضد کپک) را با افزودنی های مایع مخلوط می کنیم.

در صورت دلخواه در این مرحله میتوان از تمام فلیور های خارجی مانند تایگرناتس، بادام زمینی و ...... به میزان دلخواه استفاده کنید.

بعد از گذشت حدود سی دقیقه که پودرها یکجا ماندند، آنها را کم کم و بدون عجله در مخلوط مایعات میریزیم و آرام آرام هم میزنیم.

بدون عجله

اینقدر این کار را انجام میدهیم تا به خمیری تقریبا سفت برسیم.

بعد  از ساخته شدن خمیر آن را در کیسه ای تمیز و بدون بود گذاشته و به مدت بیست دقیقه در یخچال میگذاریم تا مواد کاملا با هم یکپارچه شوند.

بعد از این مدت از یخچال درمیاوریم.

"خمیر بویله شما آماده است"

حالامیتوانید با هر وسیله ای آنها را گرد کنید و به فرم مورد نظر در بیاوردید.

بعد از فرم دهی و آماده شدن بویله ها آنها را به مدت دو دقیقه در آب بجوشانید.سعی کنید در این مدت دو دقیقه ای آب از نقطه جوش نیفتد.

نحوه خشک کردن:

بعد از جوشاندن بویله ها و گرفتن آب اضافی آنها، بویله ها را روی یک پارچه  تمیز و خشک بریزید و روی آن را با یک پارچه نازک خشک دیگر بپوشانید به  نحوی که هوا در جریان باشد. پس از 2 الی 3 روز بویله ها کاملاً خشک شده و قابل مصرف هستند.

این نکته فراموش نشود: 

روز قبل از ماهیگیری، از آب تایگرناتس ها که قبلا گفتیم نگه دارید و روی بویله ها کمی اسپری کنید.


تیم کارپ فید: ضمن آرزوی موفقیت برای همه ماهیگیران عزیز کشورمان، هرگونه بهره برداری و کپی با ذکر منبع بلامانع است.

تیم کارپ فید

گردآورنده: علیرضا نظرزاده