بویله سیر و ماهی

مقدمه:

در اواسط فصل گرما ماهیان کپور نیازمند پروتئین متوسط به همراه چربی مناسب با پایه دریایی هستند. ضمنا به خاطر دمای بالای آب سخت پوستان و جانوران ریز دریاچه ها هم از فعالیت تغذیه ای بالایی برخوردارند و دائماً با خوردن  طعمه ها باعث برهم خوردن نظم ماهیگیران میگردند. همانطور که میدانید "ریشه  جادویی سیر" برای این جانوران مزاحم نقش دافع را داشته، پس با نگاه اجمالی  به این شرایط میتوانیم به "بویله سیر و ماهی" لقب مناسب ترین بویله فصل را بدهیم.    

دستور ساخت بیس میکس:

افزودنی پودری

غذای پرنده کوئیکو 100 گرم

بهترین افزودنی برای افزایش حلالیت و غنی از ویتامین، آمینو اسید و مینرال


آرد سمولینا 220 گرم

خاصیت همبندی بالا به علاوه عطر فوق العاده گندم


آرد ذرت 240 گرم

قبل از اضافه کردن آرد ذرت، آن را در ماهیتابه گرم کنید و آرام آرم هم بزنید و تفت دهید تا یکسان گرم شود. گرمای زیاد نیاز نیست.


ایزوله سویا 100 گرم

پودری یکدست و نرم که حاوی پروتئین ایزوله سویا به همراه عطر آن میباشد.

پودر فلفل سیاه 20 گرم

مجموعه ای از عطر، طعم، عناصر و ویتامین  میباشد.

اسید کازئین 50 گرم

پروتئین کامل شیر با 96 درصد پروتئین که کمک به همبندی و سفت شدن بویله می کند.

گلوتن ذرت پودری (سی اس ال) 50 گرم

عصاره خالص تخمیر شده ذرت علاوه بر پروتئین نوع گیاهی و مقادیر فراوان آمینو اسید، باعث ایجاد عطری نوستالژی برای کپور میگردد.


پودر خون کامل 60 گرم

مکملی عالی برای بتائین هیدروکلراید و پودر ماهی، سرشار از آمینو اسید و مینرال کامل که باعث گرسنگی شدید در کپورماهیان میگردد.


بتائین هیدروکلراید 3 گرم

کم کردن اثر استرس و اضطراب در ماهی و در نتیجه افزایش امنیت و تمایل به خوراک بیشتر.

پودر ماهی ساردین 100 گرم

دلیل استفاده از این پودر ماهی داشتن چربی بین 8 الی 11 درصد میباشد. ضمناً این پودر ماهی ساخت کشور خودمان بوده و بدون استفاده از گرما خشک شده است.


پودر سیر 30 الی 40 گرم

قدرت جذب بالا به همراه عطری که مکمل عطر ماهی است. همچنین دافع سخت پوستان و ماهیان ریز مزاحم میباشد.


نمک 20 گرم

سرشار از مواد معدنی و مینرال ها. برای استفاده یا آسیاب شود یا با مقدار خیلی کم آب ولرم حل شود.


اسپارتام ۲ الی ۴ گرم

بسته به سلیقه و مکان ماهیگیری بین 4 الی 6 گرم

آمینو کامپوند ۲ الی ۴ گرم

کلمه کامپوند به معنی ترکیب بوده و این محصول هم با نظارت دقیق تیم کارپ فید از ترکیب کردن آمینو اسیدهایی مانند: ال متیونین  ال لیزین، ال والین و ال آرژنین ساخته شده است.




افزودنی های مایع

تخم مرغ متوسط 8 عدد

سالم، تازه و ترجیحاً ارگانیک

لیکوئید فلیور ساردین شور 50 میلی لیتر

عصاره ای خالص از ماهی ساردین همراه با آمینو اسیدهای ضروری که جذابیت فوق العاده ای برای کپور دارد.


روغن شاهدانه 30 میلی لیتر

فراوانی  امگا 3 و امگا 6 باعث عشق ابدی ماهی کپور به این دانه معجزه آساست.اگر  روغن شاهدانه از روش کلد پرس یا پرس سرد تهیه نشده باشد، بی شک تمام  امگاهای آن از بین رفته است.


روغن ماهی متو 20 میلی لیتر

سرشار از ویتامین و عناصر مختلف با عطری اقوا کننده از ماهی متو مناسب برای فصول گرم سال





مرحله ساخت

تمام افزودنیهای پودری بغیر از نمک، شیرین کننده و نگه دارنده را با هم مخلوط میکنیم و کاملا با هم ترکیب میکنیم. آنها را در جایی با دمای معمولی اتاق قرار میدهیم تا کمی با هم همگن بشوند. سپس افزودنی های مایع را با هم مخلوط میکنیم و هم میزنیم. مخلوط کردن زیاد، لازم نیست.

نمک و شیرین کننده و نگه دارنده (ضد کپک) را با افزودنی های مایع (تخم مرغ و لیکوئید فلیور ساردین شور و روغن شاهدانه و روغن ماهی متو)  مخلوط می کنیم.

در صورت دلخواه در این مرحله میتوان از تمام فلیور های خارجی مانند پسیفیک تونا، تونا + فلفل سیاه، اسکوئید + اختاپوس و ...... به میزان دلخواه استفاده کنید.

بعد از گذشت حدود سی دقیقه که پودرها یکجا ماندند، آنها را کم کم و بدون عجله در مخلوط مایعات میریزیم و آرام آرام هم میزنیم.

بدون عجله

اینقدر این کار را انجام میدهیم تا به خمیری تقریبا سفت برسیم.

بعد  از ساخته شدن خمیر آن را در کیسه ای تمیز و بدون بود گذاشته و به مدت بیست دقیقه در یخچال میگذاریم تا مواد کاملا با هم یکپارچه شوند.

بعد از این مدت از یخچال درمیاوریم.

"خمیر بویله شما آماده است"

حالامیتوانید با هر وسیله ای آنها را گرد کنید و به فرم مورد نظر در بیاوردید.

بعد از فرم دهی و آماده شدن بویله ها آنها را به مدت دو دقیقه در آب بجوشانید.سعی کنید در این مدت دو دقیقه ای آب از نقطه جوش نیفتد.

نحوه خشک کردن:

بعد   از جوشاندن بویله ها و گرفتن آب اضافی آنها، بویله ها را روی یک پارچه  تمیز و خشک بریزید و روی آن را با یک پارچه نازک خشک دیگر بپوشانید به  نحوی که هوا در جریان باشد. پس از 2 الی 3 روز بویله ها کاملاً خشک شده و قابل مصرف هستند.


تیم کارپ فید: ضمن آرزوی موفقیت برای همه ماهیگیران عزیز کشورمان، هرگونه بهره برداری و کپی با ذکر منبع بلامانع است.

تیم کارپ فید

گردآورنده: علیرضا نظرزاده