بویله اسپایسی ساردین
مقدمه:
در اولین تحرکات کپورماهیان و افزایش میل آنها به غذا و قبل از شروع زمان تخم ریزی، یکی از کارامد ترین بویله ها مخلوطی از رایحه ماهی و ادویه هاست. سرآمد این ادویه های مدنظر ما، پاپریکا و انیسید میباشد. دستور ساخت بویله اسپایسی ساردین هم بر اساس کمک گرفتن از همین ادویه ها است. یکی از مهمترین دلایل استفاده از پاپریکا در طعمه های کپور، داشتن سلول های رنگدانه قرمز میباشد که توسط آنتی اکسیدان ها ساخته شده. در این فصل ماهیان کپور به شدت به این رنگدانه های طبیعی نیازمندند.
دستور ساخت بیس میکس:
افزودنی پودری
غذای پرنده کوئیکو 100 گرم
بهترین افزودنی برای افزایش حلالیت و غنی از ویتامین، آمینو اسید و مینرال
آرد سمولینا 170 گرم
آرد سمولینا خاصیت سیر کنندگی بالایی دارد. پس در این فصل از میزان کمتری استفاده می کنیم.
آرد ذرت 240 گرم
قبل از اضافه کردن آرد ذرت، آن را در ماهیتابه گرم کنید و آرام آرم هم بزنید و تفت دهید تا یکسان گرم شود. گرمای زیاد نیاز نیست.
ایزوله سویا 150 گرم
پودری یکدست و نرم که حاوی پروتئین ایزوله سویا به همراه عطر آن میباشد.
پول بیبر (پاپریکا) 50 گرم
مجموعه ای از عطر، طعم، عناصر، ویتامین و رنگدانه طبیعی میباشد.
کلسیم کازئین 50 گرم
پروتئین کامل شیر با 96 درصد پروتئین که کمک به همبندی و سفت شدن بویله می کند.
گلوتن ذرت پودری 50 گرم
عصاره خالص تخمیر شده ذرت علاوه بر پروتئین نوع گیاهی و مقادیر فراوان آمینو اسید، باعث ایجاد عطری نوستالژی برای کپور میگردد.
پودر خون کامل 40 گرم
مکملی عالی برای بتائین هیدروکلراید و سرشار از آمینو اسید و مینرال کامل که باعث گرسنگی شدید در کپورماهیان میگردد.
بتائین هیدروکلراید 3 گرم
کم کردن اثر استرس و اضطراب در ماهی و در نتیجه افزایش امنیت و تمایل به خوراک بیشتر.
پودر ماهی مایکتوفید 50 گرم
دلیل استفاده از این پودر ماهی داشتن حداقل میزان چربی میباشد. نزدیک به صفر
مالتودکسترین 30 گرم
دراین فصل بالانس پروتئین از خود پروتئین اهمیت بیشتری دارد.
انیسید (بادیان ستاره ای) 30 گرم
قدرت جذب بالا به همراه عطری که مکمل عطر ماهی است
نمک 20 گرم
سرشار از مواد معدنی و مینرال ها. برای استفاده یا آسیاب شود یا با مقدار خیلی کم آب ولرم حل شود.
شیرین کننده و نگه دارنده (مجموعا 15 گرم)
-سایر آمینو ها (به سلیقه خودتان)
-رنگ قرمز: 2 گرم
افزودنی های مایع
تخم مرغ متوسط 8 عدد
سالم، تازه و ترجیحاً ارگانیک
لیکوئید فلیور ساردین شور 50 میلی لیتر
عصاره ای خالص از ماهی ساردین که جذابیت فوق العاده ای برای کپور دارد.
روغن شاهدانه 30 میلی لیتر
فراوانی امگا 3 و امگا 6 باعث عشق ابدی ماهی کپور به این دانه معجزه آساست.اگر روغن شاهدانه از روش کلد پرس یا پرس سرد تهیه نشده باشد، بی شک تمام امگاهای آن از بین رفته است.
روغن کتان قهوه ای 20 میلی لیتر
ساخته شده توسط روش پرس سرد، سرشار از آمینو و ویتامین، مناسب برای فصول سرد سال
مرحله ساخت
تمام افزودنیهای پودری بغیر از نمک، شیرین کننده، نگه دارنده و رنگ را با هم مخلوط میکنیم و کاملا با هم ترکیب میکنیم. آنها را در جایی با دمای معمولی اتاق قرار میدهیم تا کمی با هم همگن بشوند. سپس افزودنی های مایع را با هم مخلوط میکنیم و هم میزنیم. مخلوط کردن زیاد، لازم نیست.
نمک و شیرین کننده و رنگ و نگه دارنده ( ضد کپک ) را با افزودنی های مایع (تخم مرغ و لیکوئید فلیور ساردین شور و روغن شاهدانه و روغن کتان قهوه ای ) مخلوط می کنیم. بعد از گذشت حدود سی دقیقه که پودرها یکجا ماندند، آنها را کم کم و بدون عجله در مخلوط مایعات میریزیم و آرام آرام هم میزنیم.
بدون عجله
اینقدر این کار را انجام میدهیم تا به خمیری تقریبا سفت برسیم.
بعد از ساخته شدن خمیر آن را در کیسه ای تمیز و بدون بود گذاشته و به مدت بیست دقیقه در یخچال میگذاریم تا مواد کاملا با هم یکپارچه شوند.
بعد از این مدت از یخچال درمیاوریم.
"خمیر بویله شما آماده است"
حالامیتوانید با هر وسیله ای آنها را گرد کنید و به فرم مورد نظر در بیاوردید.
بعد از فرم دهی و آماده شدن بویله ها آنها را به مدت دو دقیقه در آب بجوشانید.سعی کنید در این مدت دو دقیقه ای آب از نقطه جوش نیفتد.
نحوه خشک کردن:
بعد از جوشاندن بویله ها و گرفتن آب اضافی آنها، بویله ها را روی یک پارچه تمیز و خشک بریزید و روی آن را با یک پارچه نازک خشک دیگر بپوشانید به نحوی که هوا در جریان باشد. پس از 3 روز بویله ها خشک شده و قابل مصرف هستند.
تیم کارپ فید: ضمن آرزوی موفقیت برای همه ماهیگیران عزیز کشورمان، هرگونه بهره برداری و کپی با ذکر منبع بلامانع است.
تیم کارپ فید
گردآورنده: علیرضا نظرزاده
دیدگاه خود را بنویسید