باهم روش ساخت بیس میکس این بویله به میزان یک کیلوگرم را میبینیم.

یکی از ترفند ها برای یک کپورگیری موفق طعمه پاشی هوشمندانه است. از نکاتی که حتماً باید رعایت شود استفاده از مخلوط بویله و پارتیکل (دانه ها) در سطل طعمه پاشی ماست. در این وضعیت اقصادی، انتخاب یک بویله ارزان میتواند کمک کند تا مقدار بیشتری طعمه را وارد آب کنیم.

در این مقاله ساخت بویله ارزان برای طعمه پاشی را با هم مرور میکنیم.


مواد لازم:

افزودنی های مایع:

آرد ذرت 230 گرم

قبل از اضافه کردن آرد ذرت، آن را در ماهیتابه گرم کنید و آرام آرم هم بزنید و تفت دهید تا یکسان گرم شود. گرمای زیاد نیاز نیست.

آرد سویا 170 گرم

قبل از اضافه کردن آرد سویا، آن را در ماهیتابه گرم کنید و آرام آرم هم بزنید و تفت دهید تا یکسان گرم شود. گرمای زیاد نیاز نیست.

آرد سمولینا 300 گرم

آرد سمولینا خاصیت سیر کنندگی بالایی دارد. پس در این فصل از میزان کمتری استفاده می کنیم.

گلوتن ذرت پودری 60 گرم

عصاره خالص تخمیر شده ذرت علاوه بر پروتئین نوع گیاهی و مقادیر فراوان آمینو اسید، باعث ایجاد عطری نوستالژی برای کپور میگردد.

پودر خون کامل 60 گرم

مکملی عالی برای بتائین هیدروکلراید و پودر ملاس، سرشار از آمینو اسید و مینرال کامل که باعث گرسنگی شدید در کپورماهیان میگردد.

شاهدانه آسیاب شده 60 گرم

شاهدانه جز دانه های چرب میباشد و  لازم است هنگام آسیاب کردن دقت کنید دستگاه آسیاب شما داغ نشود. خیلی  آهسته و با دقت و با فواصل طولانی آسیاب انجام شود.داغ شدن دستگاه سبب تخریب بافت معجزه آسای شاهدانه میگردد.

پودر ماهی میکتوفید (فانوس ماهی) 60 گرم

 این پودر جز کم چرب ترین پودر ماهیان موجود بوده و به علت خشک شدن ارگانیک که با آفتاب و باد طبیعی انجام شده، تمام خواص آن اعم از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی خود را حفظ کرده است.

پودر ملاس 60 گرم

استفاده از شیره ملاس سبب تیرگی بویله میشود و در صورت دیپ کردن بویله ها با ملاس هم خیلی زود اثر آن با جابجایی آب از بین میرود. پودر ملاس با هر ریزش بویله، تازه در اختیار کپور ماهیان قرار میگیرد.

نمک دریایی هیمالیا:

مقدار مصرف نمک به سلیقه خودتان است، اما این مقدار نباید از 40 گرم در هر 1000 گرم بیس میکس فرا تر برود.

شیرین کننده:

هم نوع شیرین کننده و هم مقدار آن به سلیقه شما.


افزودنی های مایع:

افزودنی مایع در این بویله به دو روش تهیه میگردد:

یک: تخم مرغ کامل

به ازای یک کیلو بیس میکس 9 عدد تخم مرغ را با هم مخلوط میکنیم. استحکام بویله بالا میرود.

دو: مخلوط تخم مرغ و آب

در مکان هایی که نیاز به ریزش بویله داشته باشیم، میتوانیم با مخلوط تخم مرغ و آب این ریزش را ایجاد کنیم. به طور مثال اگر بخواهیم بعد از گذشت 6 ساعت چیزی از بویله ما باقی نماند، میتوانیم 5 عدد تخم مرغ را با 200 گرم آب مخلوط کنیم و سپس بویله خود را بسازیم.


فقط این نکته را در ذهن داشته باشید که به هیچ وجه از آب لوله کشی منازل استفاده نکنید. فقط آب آشامیدنی تسویه شده یا آب معدنی که از سوپر مارکت خریداری میشود.


مرحله ساخت

تمام  افزودنیهای پودری بغیر از نمک، شیرین کننده را با هم  مخلوط میکنیم و کاملا با هم ترکیب میکنیم. آنها را در جایی با  دمای معمولی اتاق قرار میدهیم تا کمی با هم همگن بشوند. سپس افزودنی های  مایع را با هم مخلوط میکنیم و هم میزنیم. زیاد هم زدن، لازم نیست.

نمک و شیرین کننده را با افزودنی های مایع (تخم مرغ) مخلوط می کنیم. بعد از گذشت حدود سی دقیقه که پودرها یکجا ماندند، آنها را کم کم و بدون عجله در  مخلوط مایعات میریزیم و آرام آرام هم میزنیم.

بدون عجله

اینقدر این کار را انجام میدهیم تا به خمیری تقریبا سفت برسیم.

بعد از ساخته شدن خمیر آن را در کیسه ای تمیز و بدون بو گذاشته و به مدت بیست دقیقه در یخچال میگذاریم تا مواد کاملا با هم یکپارچه شوند.

بعد از این مدت از یخچال درمیاوریم.

"خمیر بویله شما آماده است"

حالامیتوانید با هر وسیله ای آنها را گرد کنید و به فرم مورد نظر در بیاوردید.

بعد از فرم دهی و آماده شدن بویله ها آنها را به مدت دو دقیقه در آب بجوشانید.سعی کنید در این مدت دو دقیقه ای آب از نقطه جوش نیفتد.


نحوه خشک کردن:

بعد  از جوشاندن بویله ها و گرفتن آب اضافی آنها، بویله ها را روی یک پارچه تمیز و خشک بریزید و روی آن را با یک پارچه نازک خشک دیگر بپوشانید به نحوی که هوا در جریان باشد. پس از 3 روز بویله ها خشک شده و قابل مصرف  هستند.


تیم کارپ فید: ضمن آرزوی موفقیت برای همه ماهیگیران عزیز کشورمان، هرگونه بهره برداری و کپی با ذکر منبع بلامانع است.

گردآورنده: علیرضا نظرزاده