بویله ذرت از بویله هایی است که در همه برنامه های ماهیگیری جایگاه خود را  دارد، پس ما باید یک قوطی از این بویله معجزه آسا را همیشه در کوله خود داشته باشیم. نوع شلف لایف (ماندگاری بالا) این بویله به ما کمک میکند تا  بتوانیم برای مدت زمان زیاد و تعداد دفعات بالا از این بویله استفاده کنیم و نتیجه بگیریم.

با هم گام به گام روش ساخت یک کیلوگرم بیس میکس بویله و یک و نیم کیلوگرم از این بویله را میبینیم!

بویله شلف لایف ذرت تخمیری


قبل از هر چیزی باید بگویم برای ساخت این بویله باید 300 گرم آرد ذرت تخمیری داشته باشیم. پس ابتدا مراحل ساخت این آرد ذرت را با هم مرور میکنیم.

ساخت آرد ذرت تخمیری

یک: 350 گرم ذرت درشت را انتخاب میکنیم و در ظرفی مناسب میریزیم، روی آن آب میریزیم تا کاملا غرق باشد.

(فقط بطری آب آشامیدنی ، آب لوله کشی به علت شیوع ویروس کووید 19 مقدار بالایی کلر دارد)


دو: ذرت ها به مدت 24 ساعت در محلی با دمای معمولی خیس میخورد.

سه: بعد از گذشت مدت 24 ساعت ذرت ها را در قابلمه ریخته و روی اجاق گاز میگذاریم تا با همان آب بجوشد.

چهار: حدود یک الی دو ساعت با شعله کم بجوشد تا کاملا نرم شوند.

پنج: بعد از گذشت زمان پخت و نرم شدن ذرت ها، آنها را درجایی با دمای اتاق میگذاریم تا خنک شوند.

(دقت کنید تا حتما دانه های ذرت نرم شده باشند)

شش: بعد از خنک شدن کامل ذرت ها آنها را در ظرفی در دار میریزیم و در آن را میبندیم و به مدت سه روز در جایی با دمای اتاق معمولی قرار میدهیم تا عمل تخمیر اتفاق بیوفتد.

نکته: در هیچ کدام از مراحل بالا آب ذرت ها را جدا نمیکنیم

و یا به ذرت ها مجددا آب اضافه نمیکنیم.

هفت: بعد از گذشت سه روز و اینکه مطمئن شدیم عمل تخمیر اتفاق افتاده است، نوبت جدا کردن ذرت ها از آب خودش است. یک سبد را روی یک لگن بگذارید و ذرت ها را روی سبد بریزید به طوری که آب ذرت ها در لگن بریزد.

(آب ذرت ها را نگه دارید.)

هشت: در این مرحله ذرت ها را که هم نرم شدند و هم خنک شدند را با دست کمی چنگ بزنید (له کنید) و به هر طریقی که میتوانید خشک کنید. با دستگاه میوه خشک کن این کار راحت انجام میشود.

(پهن کردن در آفتاب یا باد زدن با پنکه هم آنها را خشک میکند.)

نه: اگر مرحله خشک کردن ذرت ها را با دستگاه میوه خشک کن انجام دهید، حدود 12 ساعت طول میکشد. پس از گذشت این زمان شما شاهد تکه های ذرت خشک شده ای هستید که به رنگ زرد تیره هستند. در این مرحله شما ذرت ها را در دستگاه آسیاب بریزید و کاملا آرد کنید.

(دستگاه آسیاب شما به هیچ وجه نباید داغ شود. آسیاب کردن را با فاصله های طولانی انجام دهید تا دستگاه خنک شود.)

ده: بعد از آسیاب شدن همه ذرت ها آنها را با حوصله الک کنید، دانه های سفت تر که آسیاب نشدند را از بقیه آرد ها جدا کنید. از مجموع وزنی آرد به دست آمده 300 گرم را جدا کنید.

آرد ذرت تخمیری شما آماده است.

پس از مشاهده این آرد متوجه برتری آن خواهید شد.


مراحل ساخت بویله


مواد لازم

افزودنیهای پودری:

آردسمولینا 225 گرم

(به دلیل قرار گرفتن در این فصل مقدار این آرد کاهش یافته)

آرد ذرت تخمیر شده 300 گرم

آرد سویا 170 گرم

سی اس ال پودری 80 گرم


شیر خشک ویتامینه 30 گرم


کلسیم کازئینات 50 گرم


مخمر بروکاسل 30 گرم


شاهدانه آسیاب شده 30 گرم

(طی فرآیند آسیاب کردن باید دقت شود به اینکه دستگاه آسیاب داغ نشود. با فاصله آسیاب کنید)


کتان قهوه ای آسیاب شده 30 گرم

(طی فرآیند آسیاب کردن باید دقت شود به اینکه دستگاه آسیاب داغ نشود. با فاصله آسیاب کنید)


نمک 15 گرم

(یا در مایعات بویله حل شود یا آسیاب شود)


بتائین هیدروکلراید 3 گرم


-سایر آمینو ها (به سلیقه خودتان)

-رنگ: 3 گرم

دراین بویله اکثراً رنگ زرد به کار رفته است، اما شما میتوانید هر رنگی را به دلخواه خود به بویله اضافه کنید.

-شیرین کننده:

شیره های متداول مانند خرما، توت و انگور 15 میلی لیتر - اسپارتام 2 گرم.

-نگه دارنده ها:

(در صورت استفاده، مقدار آن به سلیقه خودتان است. اگر پروسه ساخت را دقیق طی کنید، این بویله کپک نمیزند.)

-پودر تخم مرغ کامل 37 گرم



افزودنیهای مایع

-آب 250 میلی لیتر

(آشامیدنی بطری یا آب جوشیده شده و سرد شده)

-آب ذرت 120 میلی لیتر

آبی که در مراحل بالا از دانه های ذرت جدا کردیم.

سی اس ال مایع 10 میلی لیتر

فلیور ذرت طلایی 10 میلی لیتر

روغن ذرت 20 میلی لیتر

(از سوپرمارکت)

روغن شاهدانه 20 میلی لیتر

(حتما با روش پرس سرد تهیه شده باشد)



مراحل ساخت

مرحله یک:

 ابتدا تمامی افزودنی های پودری را به جز پودر تخم مرغ و رنگ و نگهدارنده و شیرین کننده را با هم مخلوط میکنیم و در ظرفی ریخته و در جایی با دمای اتاق معمولی به مدت 30 دقیقه نگه میداریم.

مرحله دو:

آب، پودر تخم مرغ و سی اس ال مایع را در ظرفی ریخته و کاملاً مخلوط میکنیم، بدون عجله و به مدت زیاد هم میزنیم.

سپس به مدت 30 دقیقه در جایی با دمای اتاق معمولی نگه میداریم تا کاملا مواد با هم ترکیب شوند.

زمان استراحت مواد حتما باید دقیق سپری شود.

بعد از گذشت زمان استراحت، مقدار کمی از پودرها را در ظرف مایعاتمان میریزیم و مخلوط میکنیم تا به شکل حلیم شل در بیاید.

الان زمان ترکیب کردن روغنها و رنگ و نگه دارنده میباشد. آنها را با خمیر ترکیب کنید و هم زدن را ادامه دهید.

(بهتر است رنگ و نگه دارنده را قبل از ترکیب با مقدار خیلی کم آب ولرم محلول کنید و بعد به ترکیب اضافه کنید.)

سپس الباقی پودرها را کم کم و بدون عجله میریزیم و هم میزنیم.

دقت داشته باشید که پودرها را یکباره در مایعات نریزید

قاشق قاشق، پودرها را در مایعات بریزید و هم بزنید تا به یک خمیر سفت با قوام برسید.

بعد از سفت شدن خمیر آن را در کیسه نایلونی بگذارید و به مدت 20 دقیقه در یخچال نگه دارید.

بعد از گذشت این زمان خمیر شما آماده رول کردن است.

"خمیر بویله شما آماده است"

حالامیتوانید با هر وسیله ای آنها را گرد کنید و به فرم مورد نظر در بیاوردید

بعد از فرم دهی و آماده شدن بویله ها آنها را به مدت دو دقیقه در آب بجوشانید.سعی کنید در این مدت دو دقیقه ای آب از نقطه جوش نیفتد.

نحوه خشک کردن:

خشک کردن در این نوع بویله به وسیله دستگاه های خشک کن انجام میشود مانند میوه خشک کن.

اگر این دستگاه در دسترستان نبود باید به وسیله پنکه (با سرعت کم) بویله ها را خشک کنید.



تیم کارپ فید: ضمن آرزوی موفقیت برای همه ماهیگیران عزیز کشورمان، هرگونه بهره برداری و کپی با ذکر منبع بلامانع است.

گردآورنده: علیرضا نظرزاده

1399/09/22