مقدمه:

در اواخر فصل پاییز و اوایل فصل زمستان در مناطق شمالی و جنوبی کشور با توجه به معتدل بودن شرایط جوی، دمای آب به حدود 12 الی 18 درجه سانتیگراد و در اقلیم مناطق مرکزی ایران دمای آب به حدود 8 الی 14 درجه سانتیگراد میرسد. در این مقاله به بویله ای اشاره میکنیم و در مورد آن توضیح میدهیم که از نوع کلاسیک و طراحی شده برای فصول فوق الذکر می باشد.

شرایط آب:

در این فصل با توجه به دمای کم آب ماهی های کوچک، سخت پوستان مانند میگو، لابستر، خرچنگ و موجودات ریز آبزی مانند فیتوپلانکتون ها همگی از تحرک خود کم می کنند. پس بنابراین آب در این فصل از شفافیت بالاتری برخوردار می باشد.

شرایط کپور ماهیان:

کپور ماهیان در طی طول سال در دو نوبت تخم ریزی میکنند که هر دو در دمای حدود 18 درجه سانتیگراد میباشد. به صورت تقریبی میتوان گفت یک نوبت در ماه اردیبهشت و نوبت بعدی در ماه آبان میباشد که به تخم ریزی ماه آبان با توجه به تعداد کم لارو شکل گرفته تخم ریزی ناقص میگویند. حال با توجه به شرایط بیان شده کپورها نیاز بالایی به مواد غذایی غنی دارند تا بتوانند کمبود های حاصل از تخم ریزی را جبران و برای استراحت زمستانی آماده شوند.

نام بویله:

شاهدانه معطر

دستور ساخت (رسپی):
هر ماده ای در مخلوط پایه به خودی خود جذاب است اما جذابیت اصلی این ترکیب این است که 30 درصد از شاهدانه آسیاب شده تشکیل شده است.

الف) افزودنی های پودری

-شاهدانه آسیاب شده 30 درصد

-انیسید (بادیان ستاره ای) آسیاب شده 2 درصد

-تخم گشنیز آسیاب شده 3 درصد

-آرد سمولینا 8 درصد

-آرد ذرت 14 درصد

-آرد سویا 12 درصد

-کلسیم کازئین 4 درصد

-کنستانتره وی 4 درصد

-سی اس ال 4 درصد

-مخمر بروکاسل یا مخمر آبجو 4 درصد

-آلبومین 5 درصد

-نمک 3 درصد

-فلفل قرمز 2 درصد

-بتائین هیدروکلراید 2 درصد ( بیست گرم در هزار گرم بیس خشک )

-رنگ ( سلیقه ای )

-شیرین کننده 1 درصد

شیره ها (خرما،انگور،توت و ...) ۱۰ میلی لیتر

آسپارتام ۲ گرم برای ۱۰۰۰ گرم بیس خشک



ب) افزودنی های مایع

-روغن شاهدانه 10 میلی لیتر

توضیح: این مقدار روغن برای خیساندن بویله می باشد و باید چند ساعت قبل از ماهیگیری روی بویله ها ریخته شود.


هر 1000 گرم از این بیس میکس نیازمند 9 عدد تخم مرغ میباشد.

نحوه ساخت: 

تمامی مواد خشک باهم ترکیب شده و 30 دقیقه استراحت دهید. 

نحوه خشک کردن:

بعد از جوشاندن بویله ها و گرفتن آب اضافی آنها،  بویله ها را روی یک پارچه تمیز و خشک بریزید و روی آن را با یک پارچه نازک خشک دیگر بپوشانید به نحوی که هوا در جریان باشد. پس از 3 روز بویله ها خشک شده و قابل مصرف هستند.


مهمترین خصوصیات:

  1. ارگانیک: در ساخت این بویله از مواد شیمیایی استفاده نمی شود.
  2. بدون فلیور: بدون نیاز به فلیور
  3. پروتئین بالا: استفاده از پروتئین های گیاهی و جانوری با حلالیت بالا
  4. سرشار از امگا 6: به دلیل فراوانی شاهدانه خام آسیاب شده و روغن شاهدانه سطح امگا6 به بالاترین حد رسیده و علاوه بر آن قدرت پخش فوق العاده بالایی دارد.
  5. مورد پسند کپورهای سایز: با توجه به تجربه تست موفق این بویله، جز علاقمندی های کپورهای سایز در این فصل می باشد.

تیم کارپ فید: ضمن آرزوی موفقیت برای همه ماهیگیران عزیز کشورمان، هرگونه بهره برداری و کپی با ذکر منبع بلامانع است.

گردآورنده: علیرضا نظرزاده